sms bankası

SMS Onay Nedir ve Nasıl Alınır?

02.08.2021
SMS Onay Nedir ve Nasıl Alınır?

SMS, bir cep telefonundan, diğer bir cep telefonuna yazılan mesajın iletilmesini sağlayan bir araçtır. Short Message Service olan ismi halk arasında SMS denilmektedir. GSM operatörü ile yapılmaktadır.

SMS Onay Hizmeti Nedir?

SMS onay hizmeti, mobil onay hizmeti olarak da kullanılabilir. Telefon hattı olan şahsi numara kullanılmadan da SMS onayı veren sitelere üye olarak sanal numara ile sms onay da alınabilir. Instagram, Facebook, Twitter gibi cep telefon numarası isteyen sosyal medya sitelerine sanal numara eklenebilir.

 

SMS Onay Nedir?

SMS onay, sosyal mecrada güvenlilik sisteminin parçası olmaktır. Kişisel verilerin başkası tarafından değiştirilmemesi için bu işlemlerden sonra SMS onay gerekir. Bu sistem bir tercih değil aksine güvenlik için gereklidir. 

Hesabın başkası tarafından kullanılmasını önlemek, kişisel verileri korumak için herkesin mecburen numarasını eklemesi gerektiği bir sistemdir. Burada numarası olmayanlar ya da numarasını eklemek istemeyen vatandaşlar sanal numara temin ederler. Kullanılan tüm uygulamalarda SMS onay vardır. 

Bu sayede özel veriler gizli tutulur ve başkasının eline geçmesi önlenir. Veriler değiştirilmek istendiği sırada telefon numarasına tek kullanımlık bir kod gelir ve o kod girildiği takdirde işlem devam eder. Aksi takdirde veriler değiştirilemez.

SMS Onay Nasıl Alınır?

Üye olunan her sitede bulunan SMS onay telefon numarası girilerek alınmaktadır. Girilen telefon numarasına bir kod gelir ve girildiği takdirde artık değiştirilmek istenen verilerin onayı için o numaraya kod gelmeye devam eder. 

SMS onayının yararları şunlardır;

Hesabınıza başkasının girmesi önlenir.

Kişisel veriler korunur.

Özel alan oluşur.

Korunaklı bir sistemdir.

SMS onayı ile sanal alemde kişisel bilgiler gizli tutulmaktadır. Aksi takdirde verilerimizi birçok kişi öğrenebilir. 

SMS onay gerektiren platformlar arasında;

Facebook

Instagram

Dizi, film siteleri

Üye olunan siteler

Gibi sanal alemde üye olduğumuz, kullandığımız her uygulama onay kodu istemektedir. Onay kodu istemeyen bir site varsa buna üye olmamak daha güvenilirdir.

 

sms bankası